Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    20 minut
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    40 minut

Okurky jsou skvělé po celý rok, ale jedině během léta, si je můžeme pěstovat sami na zahrádce a vychutnat si jejich skvělou chuť. My jíme okurky čerstvé, také je nakládáme a když jich máme stále přebytek, tak vyrábíme okurkový salát na uskladnění.

Okurkový salát na uskladnění na zimu je vhodnou volbou jak jíst okurky z vlastní úrody po celý rok. Na okurkový salát na uskladnění potřebujeme čerstvou zeleninu kterou máme z vlastní zahrádky a zalijeme připraveným nálevem.

Suroviny – Okurkový salát (zavařený)

  • Okurky nakládačky
  • Mrkev
  • Cibule
  • Ocet
  • Olej
  • Voda
  • Cukr
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy – Okurkový salát (zavařený)

  • Nejprve omyjeme okurky, uřízneme jejich konce a oloupeme z nich slupku, pak je nastrouháme na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme, cibuli oloupeme a také nastrouháme na tenká kolečka.
  • Nastrouhanou zeleninu promícháme a naskládáme do sklenic až po okraj, ve kterých budeme salát zavařovat a poté uskladňovat.
  • Připravíme si lák z vody, octu, oleje, cukru, soli a pepře. Promícháme, necháme pár minut zahřát a zaléváme jím připravený salát ve sklenicích.
  • Zavařujeme v troubě při 80°C 20 minut.

Vyzkoušejte také:

Ingredients

Okurkový salát na uskladnění

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.